preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gola

Login
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Erasmus+ projekt Osnovne škola Gola "Malim koracima do velikih europskih ciljeva"

Mali školski vrt

Prekodravska kuharica

Školska shema 2021./22.

Priloženi dokumenti:
20231027 081514.pdf

Me, Myself & I ("Ja i sva moja lica")

VODIČ KROZ SREDNJE ŠKOLE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2020./21.

ZAŠTITA OD KORONAVIRUSA

 

Svi u školi svi pri stolu 7

Udruga Docendo discimus

Pomoćnici u nastavi

Priloženi dokumenti:
O-projektu-Prilika-za-sve-3.pdf

SINDIKAT

    

         

Lista linkova je prazna
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Arhiva dokumenata

   

                

  

 

  

  

  

  

  

Brojač

    

            

        

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Promocija strukovnih zanimanja u turizmu
Autor: Antonia Grgelić Lukčin, 9. 2. 2023.

U specijaliziranim praktikumima Obrtničke škole Koprivnica, u četvrtak 9. veljače, održana je prva radionica za promociju strukovnih zanimanja u turizmu na kojoj su sudjelovali i naši osmaši Luka Široki, Gabrijel Peroš i David Ledinski.

U uvodnom dijelu radionice učenice Obrtničke škole Koprivnica Andrea Bilonić i Leticia Stoiljković održale su kratku prezentaciju o koprivi te na taj način pokazale učenicima koja se sve jela, slastice i napitci mogu napraviti od spomenute biljke.

,


Na radionici je uz mentorice te nastavnike struke sudjelovalo nekoliko učenika iz Obrtničke škole Koprivnica (usmjerenja kuhar, konobar i slastičar) i učenice iz Srednje škole Koprivnica (usmjerenja hotelijersko-turistički tehničar).

Radionici su se pridružili i učenici osnovnih škola, i to iz Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica, Osnovne škole Gola i Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja koji su kroz prethodno provedenu anketu iskazali interes za sudjelovanje.

Učenici osnovnih škola po prvi puta su imali priliku okušati se u izradi i dekoraciji hladnih predjela i smoothia na bazi koprive, a sve to radili su predvođeni nastavnicama iz struke Andrijanom Manojlović, Grozdanom Bohorč i Ksenijom Sedlanić. Učenice Srednje škole Koprivnica popratile su rad učenika i zabilježile najzanimljivije trenutke, dok su učenici Obrtničke škole pomagali u pripremi i prezentaciji jela.

Osim ove radionice, projektom su planirane još četiri koje će se provesti do kraja svibnja 2023. Svaka radionica nosi pripremu novih jela na bazi koprive.

Cilj radionica je povezivanje srednjoškolskih učenika raznih struka u svrhu jačanja kompetencija te podizanje razine svijesti učenika i nastavnika o važnosti i značaju ugostiteljske i turističke djelatnosti kao jedne od perjanica pokretanja gospodarstva. Glavni cilj je motivirati učenike osnovnih škola za upis u neko od strukovnih zanimanja.

Mentorice na projektu Blaženka Pianec i Andreja Draganić po završetku radionice iskazale su zadovoljstvo i zahvalile svima na uspješno odrađenom poslu.

 Radi se o projektu kojeg je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta vrijednom 10.617,82 eura. Trajanje projekta je od siječnja 2023. do svibnja 2023. godine.

 

Izvor: tekst i fotografije preuzete sa stranice Obrtničke škole Koprivnica 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju